Henri Heikkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tango

2x4:n MM-kisat

Kun seksuaalinen taipumus samaa sukupuolta kohtaan vielä oli Euroopassa sairaus ja työttömyys raivosi valtoimenaan, monet nuoret aikuiset suuntasivat kulkunsa rapakon taakse. Argentiina suhtautui homouteen suurpiirteisemmin. Koska miehiä oli siirtolaisista suuri enemmistö, niin on selvää, että miesten välisen rakkaussuhteet olivat yleisiä. On myös viitteitä siitä, että siirtolaisiksi hankkiutuivat sellaiset miehet, joilla oli homoseksuaalisia taipumuksia. Siirtolaisuudesta johtuen Buenos Airesin väkiluku kasvoi 1900-luvun taitteessa nopeammin kuin New Yorkin.

Miljoonan kirjan mies

Antti Tuurin kirjojen myynti on ylittänyt jo miljoonan rajan. Otavan kustantamana Tuurin kirjoja on ilmestynyt vuodesta 1971 lähtien 1 108 600 kappaletta.

Tilastot kaunistuvat lähivuosina. Uusi kirja ilmestyi juuri (Antti Tuuri: Tangopojat, Otava 2016). Se on nuoren pohjalaismiehen värikäs tarina 1960-luvulta, kun muuttoliike tyhjensi Suomen maaseutua ja vei satojatuhansia työikäisiä Ruotsiin.

Liljankukan uudet sanat?

Valkoista liljankukkaa ei voi katsella muistamatta korvamatoa nimeltä; Liljankukka.

Toinen huomio mikä tulee myös mieleen on, että Liljankukkaa ei voi laulaa muilla sanoilla, kuin ne alkuperäiset tulevat aina päälle. Ken vois liekin sammuttaa...

Kolmas huomio on, että laulut ovat sanoitettu naisen palvontaan ja naisen ehdoilla. Rosvo Roopekin, vaikka oli naistenmies, heti kohta paikkansa jo ties, ja lossivahdiksi päätyi.

Julkaise syötteitä